Herstel je balans
Stap in je welzijn
Pedicure
Een pedicure is geschikt voor mensen met verschillende behoeften, variërend van preventieve zorg tot specifieke voetklachten.
- Voor mensen die hun voeten schoon, zacht en verzorgd willen houden.
- Hulp bij het verlichten van klachten zoals eelt, likdoorns, of ingegroeide teennagels.
- Een pedicure kan ontspanning bieden en een gevoel van luxe geven.
- Het verbeteren van de bloedcirculatie in de voeten, wat helpt bij vermoeidheid en zwelling.
- Voor mensen met een verhoogd risico op voetproblemen, zoals diabetici, is regelmatige voetzorg belangrijk om infecties te voorkomen.
- Ondersteuning bij broze of beschadigde nagels, inclusief nagelverzorging en preventie van schimmelinfecties.
- Mensen die hun voeten mooi willen houden voor het dragen van open schoenen of sandalen.
- Regelmatige voetverzorging kan blessures voorkomen bij sporters of mensen die veel staan of lopen.
- Helpt om voetgeur onder controle te houden door het reinigen en verzorgen van de huid.
- Voor wie last heeft van een droge of gebarsten huid, zoals kloven op de hielen, die kan worden verzorgd en gehydrateerd.
Werkwijze pedicure
Een eerste afspraak begint met een analyse van de voeten en een intake waarbij vragen worden gesteld over de gezondheid en eventueel medicatiegebruik. Deze intakevragen worden voorafgaand aan de afspraak via e-mail verstuurd, zodat ze rustig thuis ingevuld kunnen worden. Hierna wordt de pedicurebehandeling uitgevoerd. Houd er rekening mee dat de eerste afspraak een kwartier langer kan duren vanwege de analyse.
Voor wie is voetreflexologie
Voetreflextherapie kan voor iedereen geschikt zijn. Zelfs zonder klachten kan een maandelijkse, preventieve behandeling nuttig zijn om mogelijke problemen te voorkomen.
De reguliere geneeskunde richt zich meestal op de symptomen, terwijl natuurgeneeskundige therapie ook de oorzaak van de klacht probeert te achterhalen. Dit kan een aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde en gelijktijdig worden ingezet. Overleg altijd met je (behandelend) arts.
Voetreflexologie wordt niet gebruikt om een diagnose te stellen; raadpleeg hiervoor je huisarts. Indien nodig kan ik doorverwijzen naar je huisarts of een collega.
Werkwijze voetreflexologie
Je kunt voetreflex inzetten als losse afspraken waarbij er elke keer gekeken wordt wat nodig. En je kunt de voetreflex inzetten bij een gerichte klacht zoals bijvoorbeeld hielspoor, migraine, schouderpijn of hormonale klachten. Voetreflex is bij vele verschillende klachten in te zetten. Ben je niet bekend met voetreflex? Maak dan eerst eens een losse afspraak om te ervaren hoe het voelt en wat het voor je kan betekenen.
Kies je voor een traject? Een eerste afspraak begint met een intakegesprek om klachten, verwachtingen en eventuele contra-indicaties vast te stellen. Deze afspraak duurt 90 tot 120 minuten en wordt afgesloten met een VoetreflexPlus massage.
Bij de tweede afspraak worden de voeten in kaart gebracht om verstoringen in het lichaam te identificeren. Dit gebeurt met een analytische massage. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
Het aantal vervolgbehandelingen hangt af van de aard van de klacht en hoe je reageert op de therapie. Dit kan variëren van 6 tot 10 behandelingen. Gedurende het traject wordt geëvalueerd of het behandelplan nog aansluit bij het herstelproces.
Acute klachten, zoals rugpijn, kunnen na één behandeling verbeteren en na 4 tot 6 behandelingen verdwijnen. Chronische klachten, zoals spijsverteringsproblemen of gewrichtsklachten, kunnen een langere behandelingsduur vereisen.
Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel onder een dekentje. Het is aan te raden makkelijk zittende kleding te dragen. Tijdens de behandeling worden de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd.
Reacties die tijdens of na de behandeling kunnen optreden zijn:
- Koud of warm worden
- Prikkelingen
- Geeuwen/slaperigheid
- Opkomende emoties
- Transpirerende handen of voeten
- Droge mond/dorst
Na de behandeling:
- Een licht en blij gevoel
- Ruimte voelen
- Energiek of loom aanvoelen
Eventuele bijwerkingen
Soms treden er nawerkingen op doordat processen in het lichaam gestimuleerd zijn. Nawerkingen kunnen zijn: overmatig zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Deze gaan meestal snel over. Het lichaam ondergaat hiermee een schoonmaakproces.
Wanneer geen voetreflexologie behandeling
Behandelingen worden niet gegeven bij:
- Koorts
- Trombose
- Open wonden
- Besmettelijke (huid)ziekte
- Voetletsel
- Zwangerschappen in het eerste trimester